• Henrik Haupt

En perle i Østrig: Spinning Mill

Jeg havde gennem noget tid ventet på muligheden for at besøge dette væveri i Østrig, så det var med en hel del spænding at jeg gik ned ad vejen til fabrikken.

Jeg fandt ret hurtigt min vej ind, men til at starte med stod jeg i en del af fabrikken, der langt fra lignede det jeg havde set på tidligere fotografier. Halvtomme rum og haller, og med meget få maskiner, så jeg fotograferede kun et par enkelte af dem.Bygningen lignede noget der var bygget ud indtil flere gange, så det krævede at have tungen lige i munden, for at sikre jeg havde set det hele.

Der var to rum som var dem jeg virkelig ønskede at finde, begge med gamle maskiner på rad og række. Men efter noget tid havde jeg mistet orienteringen, og jeg var ved at komme i tvivl om de var blevet tømt.


Heldigvis fandt jeg rummene præcis som jeg havde drømt om, de begge var virkelig et smut tilbage i tiden, med duften af de gamle olierede maskiner og de slidte trægulve.
Det var et svært sted at fotografere, for maskinerne stod så tæt i rummet at det var svært at få det gode overbliksbillede. Så jeg brugte en del tid på at finde motiver, men heldigvis havde jeg så også masser af tid til at forestille mig hvordan arbejdet herinde har været.


Efter et nogle timer alene på den her fabrik måtte jeg videre, jeg havde en del kilometer til hvad der skulle blive en af de helt store oplevelser på mine rejser.

Nemlig dette smukke kontrolrum til et kraftværk i Ungarn, billederne derfra kan du se her:

https://www.hauptproduction.dk/post/kelenfold-powerplant