• Henrik Haupt

Det grønne kraftværk i Tyskland: Peppermint Powerplant

På en lukket papirfabrik i Tyskland, fandt jeg dette lille kraftværk.

Jeg har ikke kunne opspore meget om kraftværket, men papirfabrikken er fra midten af 1800-tallet, og som mange andre ting i dette område måtte det genopbygges efter 2. verdenskrig.


Papirfabrikken gik konkurs i 2002, og siden har man kunne leje sig ind i lokalerne. Jeg fandt kun to bygninger der stadig så pæne ud, og da fabrikken ellers var smadret, var mine forventninger ikke særligt høje til hvad der gemte sig i hallen med skorstenen.


Jeg fandt en åben dør og gik ind i hallen og blev noget overrasket over denne del stadig var i så flot stand.

En tidslomme der heldigvis har fået lov til at stå i en del år, selvom det meste andet var meget ødelagt.


Kraftværket kunne både bruge kul og olie til at fyre op under kedlerne. Det fungerede som en backup løsning, for der var kun en enkelt turbine på værket.Stedet havde stadig en masse små detaljer jeg kunne gå rundt og kigge på, værkførerens kontor med kig både ind i kedelrummet og i turbinehallen var ret fedt, for der kunne jeg stå og få en ide om hvordan arbejdet her engang har været.


Enkelte steder er planter begyndt at gro indenfor, og det giver altid en smuk kontrast til de ellers så rå industri bygninger.
Uden tvivl var højdepunktet, den flotte mintgrønne turbinehal, som også har givet navn til dette sted.

Panelerne summede stadig, og alt strøm var ikke pillet fra endnu, hvad man har tænkt det skulle bruges til ved jeg ikke, men spændende var det helt sikkert.Hvis du vil se flere billeder af forladte steder, kan du klikke dig videre her:

https://www.hauptproduction.dk/forladte-steder