• Henrik Haupt

Mit andet besøg i en tidskapsel: Knitting Factory

Et par måneder efter mit første besøg på fabrikken her, var jeg tilbage i området hvor fabrikken lå.

Jeg blev nød til at prøve at kigge indenfor igen, og se hvordan dette enestående sted nu så ud.


Meget af det lignede sig selv, men enkelte ting var blevet flyttet rundt, og de to giner som stod i hallen tidligere, var helt væk.Historie researchen

Det har været virkelig svært at finde information om fabrikken, jeg har forsøgt med mig et par gange med kommunen, men de sender mig desværre i en forkert retning. Jeg har skrevet med flere folk i byen, og jeg har søgt på et hav af hjemmesider, men hvad jeg har kunnet finde ud af, så er fabrikken er bygget i starten af 1950’erne, og måtte lukke ned i starten af 1980’erne.


Udefra en ret så anonym udseende bygningen, der mest af alt ligner en ganske almindelig lagerhal. Men inden i gemmer der sig en komplet tøjfabrik, dog med maskiner som ville kræve en del arbejde for at få til at køre igen.
En hyggelig lille by med dejlig kaffe

Fabrikken lå i en lille by i Italien, som jeg nu har besøgt nogle gange.

På alle mine besøg har jeg drukket kaffe på samme hyggelige kaffebar. Det er en af de ting jeg elsker ved at rejse i Italien, man kan nemt få et lille kig ind i livet i de små byer, ved at sætte sig ned på den lokale kaffebar.

Desværre er det ikke muligt at spørge de lokale, til de bygninger jeg er for at kigge på, jeg ønsker helst at så få kender til mit formål med besøget.

Det gør jeg for at beskytte stederne mod tyve og andre folk med dårlige intentioner, og af samme grund skriver jeg ikke hvor de forskellige steder er. Siden har jeg dog via forskellige Facebook sider, fundet ud af at de fleste i byen godt kendte til hvad der gemte sig bag murene, og helst så at bygningen blev brugt til noget fornuftigt.

Jeg havde dog helst set, at bygningen fortsat kunne leve sit anonyme liv, og naturen fortsat kunne gøre sit, og sætte sit præg på bygningen. Desværre er fabrikken i dag revet ned, så dette var nok mit sidste besøg, til en ellers ganske hyggelig by.


Et andet besøg der har gjort stort indtryk på mig, var besøget på Skuregården, som Anders og Julius boede på indtil Anders døde i 2016. Se billederne fra mit besøg: Anders og Julius