• Henrik Haupt

Italiensk pool i forfald: Greenhouse Pool

Forladt pool gemt godt væk

Jeg havde en længere køretur gennem en lille by, op gennem nogle små snoede veje, før jeg kunne parkere bilen foran denne lidt specielle kombination af drivhus og swimmingpool.

Men da jeg stod der og kiggede på drivhuset, kunne jeg virkelig godt forstå hvorfor dette sted var blevet forladt.

Selvom den pool der gemte sig, både havde vippe og du havde mulighed for at svømme langt, var det eneste der var i nærheden et par enkelte naboer, og det er ikke et sted, du tilfældigt lige kommer forbi. Så det har nok ikke været nemt at få stedet til at løbe rundt, hvis de eneste gæster var beboerne fra den nærliggende landsby, og gæster udefra ville have lige så svært ved at komme frem som mig.


Naturligt forfald


Det var svært at se i hvilken stand stedet var, for en del af det kunne ligne at der havde været hærværk, men det viste sig at mange ting var blevet fjernet, sikkert i et forsøg på at få det revet ned.

Heldigvis havde selve poolen minimal med hærværk, men var fyldt med buske, træer og planter.

Der lå en del glas fra ovenlys vinduerne, om de var blevet smadret med vilje, eller af vind og vejr ved jeg ikke. Men de havde i hvertfald givet plads til at naturen kunne gro smukt indendøres.


Så det her sted havde alle mulighederne for fede billeder, og egentligt gjorde det nemt at fange fascinerende billeder med masser af naturligt forfald.Her er ikke meget at redde længere, og jeg formoder at naboerne ser frem til, at det bliver revet ned, så det ikke skygger for en ellers smuk udsigt, udover den nærliggende by.


Ofte hvis man går ned i nogle lokal aviser, eller kigger med på lokale Facebook sider, i byer med store forladte steder, kan man ofte læse indlæg fra vrede borgere, der ønsker at rive ned, og benytte pladsen en del bedre.Det var mit første stop den dag, og det var et dejligt sted at stå og nyde morgenkaffen.

Det næste stop på min rute den dag, var med en del mindre held, der måtte jeg gå uden at kunne tage nogle billeder, da stedet var blevet låst af.I Italien findes der virkelig mange smukke forladte steder. Masser af sol og til tider godt med regn, sørger for at naturen kan komme indenfor, og skabe nogle fantastiske motiver.


Se billederne fra et andet af disse fantastiske steder her:Jordskælvsramt kirke: Earthquake Church

Nogle fotografier egner sig virkelig godt, til at blive printet som fotokunst.

Både poolen og kirken er i den kategori, med sit kraftige forfald, og lækre lys.

På min webshops sælger jeg et af mine motiver herfra, som vil blive printet som fotokunst i maksimalt 30 eksemplarer.

Se fotografiet, og mulighederne af poolen her: Fotokunst Greenhouse Pool