• Henrik Haupt

Forfalden kulmine: Mineurs W


Mit besøg i meget rusten forladt mine

Denne gamle kulmine i Frankrig var i voldsomt forfald.

Uanset hvor jeg trådte, kunne jeg mærke metalpladerne under mig gav efter. Så det var lidt af en udfordring, at udforske det her sted.

At finde en vej ind i de her haller var udfordrende, og af rigtig god grund, for her var virkelig farligt at bevæge sig rundt.Selve mineskakten er for længe siden blevet lukket ned, og den er desværre ikke muligt at besøge. Men her står vi oven på skakten, hvor vogne og personel er blevet sendt ned i minen.

Vognene blev fyldt med kul nede i minen, og blev hejst op gennem den lange skakt.I bunden af værket er der stadig en masse togvogne, som er blevet brugt til at transportere kullet væk. Jeg ville ønske at jeg kunne få lov at se sådan en kulmine, mens den stadig er aktiv. Minerne forsvinder lige så langsomt, og i nabolandet tyskland er den sidste stenkul mine lukket her i 2019.


Jeg elsker virkelig at udforskede her gamle industribygninger, de har altid så mange interessante detaljer at udforske og fotografere.Jeg har set en del forladte kulminer, en af dem jeg brugte mange timer på at udforske, kan du se i opslaget her:

En af de sidste kulminer i Tyskland: Bergwerk W