• Henrik Haupt

Forladt kraftværk med et par overraskelser: Powerplant Blue

Dette belgiske kraftværk, har leveret strøm til en del af de store fabrikker, der lå rundt om kraftværket.

Jeg havde ingen anelse om hvad dette sted gemte på, på grunden holdt der store nedrivningsmaskiner, og det så ud til at nedrivningen var i fuld gang, så jeg havde ikke særligt høje forventninger.Vi gik direkte ind gennem en åben port, og kom ind i nogle mørke gange i bunden af bygningen. Vi kunne høre underlige lyde fra etagen vi stod på, så det var ret tydeligt vi ikke var alene. Det er altid svært at vide hvad man møder steder som det her, men jeg var virkelig ikke forberedt på de næste ting jeg skulle støde på.

Lydene vi kunne høre blev tydeligere, og det lød mest af alt som nogen var igang med at arbejde. Ganske rigtigt i hjørnet af den kælder vi gik i stak der et par ben ud af en maskine. Vi kunne se han var i fuld gang med at skille den ad, og han reagerede overhovedet ikke på vores kald, så vi gik hurtigt videre uden at tale med ham.Vi kom op i gangene over os, men da der ikke var meget at fotografere må vi prøve at finde noget mere spændende. Så jeg fulgte nogle af de mange rør og slanger der så ud til at løbe ind i en hal ved siden af.

Jeg fandt et lille hul, som jeg kunne klemme mig igennem, og på den anden side ventede der sig noget af en oplevelse.
Jeg stak hovedet direkte ind i en stor turbine hal, og med den sidste aftensol gav det et fantastisk flot lys.

Vi brugte den næste time på at fotografere turbiner og sluttede af i kontrolrummet.Det er virkelig fedt at støde på de her perler derude, og det er oplevelser som denne der får mig til at fortsætte min søgen på forladte steder.

Jeg har besøgt nogle ret fede kraftværker gennem tiden, her er et af dem der stod højt på listen over steder jeg ville besøge: https://www.hauptproduction.dk/post/italian-powerplant