• Henrik Haupt

Bilkirkegård i Sverige


Langt nordpå, og dybt inde i en svensk skov, fandt jeg denne forladte skrothandler.

En masse biler primært fra 40’erne, 50’erne og 60’erne er spredt ud over et stort område.

Der er bogstaveligt talt bunker af biler, så det var et skønt sted at gå på opdagelse.

Hvordan er bilerne havnet her?


Historien går på at Norge var et fattigt land efter krigen, og man kunne ikke skaffe dele til biler. Derfor kunne de svenske naboer tjene penge på at sælge brugte dele.

Du kan stadig købe dele fra de forskellige biler, hvis der skulle være noget du kan bruge.

Men der er ikke mange brugbare dele tilbage.
Jeg nød at gå rundt her i stilheden og fotografere de mange biler, stedet ligger tilpas langt ud af grusveje til der ikke kommer mange biler her, så jeg kunne koncentrere mig fuldstændig om at fange de mest interessante motiver.


Efter et par timers gåtur gennem skoven, satte mig ud ved en nærliggende sø og slappede af og nød at jeg havde taget den lange køretur herop for at se de mange biler.På en rejse gennem tyskland, besøgte jeg et lille smukt kraftværk.

De billeder og lidt om historien har jeg samlet her: Peppermint Powerplant
Jeg et af mine fotografier fra denne bilkirkegård, printet som fotokunst til salg her:

https://www.hauptproduction.dk/product-page/hidden-beetle